Veelgestelde Vragen

Het vlees dat wij verkopen komt uit Nederland en Duitsland.

Wij jagen om verantwoordelijkheid te nemen voor ons voedsel en daarmee te oogsten wat in overvloed beschikbaar is, en te beschermen wat bedreigd wordt (flora én fauna).

Op de verpakking staat hoe lang het product houdbaar is. Per product kan de houdbaarheid verschillen. De meeste producten zijn ongeveer 28 dagen houdbaar in de koeling en 6 maanden in de vriezer. Voor verse producten geldt over het algemeen een houdbaarheid van 5 dagen.

Onze producten worden voornamelijk gemaakt van gans, wild zwijn, edelhert, haas, en ree. We gebruiken in veel van onze producten wild zwijn vet (zoals de meeste van onze worsten). Bij een paar producten gebruiken wij ook biologisch varkensvet, indien dit niet door wild zwijn vet kan worden vervangen.

Wij leveren op verschillende dagen. Kijk op de webshop welke dag het beste uitkomt.

Onze contactgegevens vind je hier.

Nee, onze producten zijn niet biologisch. Dat komt omdat wild niet biologisch is. Het is namelijk niet te registreren wat de dieren binnen krijgen omdat ze vrij in de natuur lopen. Die registratie is nodig om een biologisch keurmerk te krijgen. Wel zijn al onze bijproducten (kruiden etc) biologisch. Deze combinatie zorgt ervoor dat alleen de beste kwaliteit wordt gebruikt, zonder toevoegingen en met de hoogst mogelijke voedingswaarde.

Op elke verpakking staat een korte uitleg over hoe het product het best te bereiden is. Daarnaast hebben we een YouTube kanaal met filmpjes van bereidingen van een groot deel van ons aanbod.

Om de jachtakte te behalen of om meer te weten te komen over de cursus Flora & Fauna beheer kan je terecht op www.jagersvereniging.nl. Om je een beeld te geven, een jachtakte krijg je als je slaagt voor 3 onderdelen; theorie, kunde (hagel en kogel schieten) en jacht praktijd (omgang geweer). Er worden strenge eisen gesteld aan het halen van een jachtakte. Zo ben je minstens een jaar bezig met training en oefening naast de cursus uren die er voor de theorie nodig zijn. Vervolgens is het noodzakelijk dat je van onbesproken gedrag bent, want je krijgt een uitzondering op de wapenwet. En je moet ook de gelegenheid hebben om ergens te jagen, anders heb je namelijk geen enkel belang om een akte te krijgen.

Helaas is plastic nog steeds verreweg de beste manier om vlees te bewaren. Voor sommige producten werken we met blik. Dit is echter niet mogelijk voor het grootste deel van ons assortiment. Het plastic is echter makkelijk te scheiden en kan dan ook via afvalscheiding worden gestort in de plastic afvalbakken.

Ja, de verpakkingen zijn geschikt voor in de vriezer.

Ja, de verpakkingen zijn geschikt voor de magnetron mits de ijzeren delen worden verwijderd. We raden echter aan onze gerechten op een andere manier te bereiden omdat de magnetron voor de producten in de verpakking niet bevorderend is. De beste manier is te vinden op de verpakking of op ons YouTube kanaal.

Ja, de verpakkingen zijn geschikt voor de sous vide.

Ja, de natuur is door toedoen van de mensen dusdanig veranderd, gecultiveerd, dat het ook nodig is om in te grijpen waar nodig. Door de grootschalige en geïntensiveerde landbouw neemt de biodiversiteit af. Enkele diersoorten doen het erg goed maar verdrukken daardoor andere diersoorten. Door te jagen helpen we de natuurlijke balans te herstellen en te behouden. Daarnaast wordt er jaarlijks veel schade veroorzaakt aan landbouwgewassen. Ook hier is ingrijpen soms nodig. Voor meer informatie over de jacht kan je terecht op https://www.jagersvereniging.nl/jagen/waarom-jagen/

Nee, wij werken niet met kweekwild en zullen dat ook nooit doen. Onze visie is namelijk nu juist om niet dieren te kweken voor consumptie, maar te consumeren wat in overvloed aanwezig is in de natuur.

Bijna al onze producten zijn volledig van wild gemaakt. In de jaren hebben we wild zwijn vet weten te bewerken tot het optimale product. Echter zijn er een paar producten waar we nog wel (biologisch) varkensvet voor gebruiken omdat wild zwijn vet daar simpelweg niet geschikt voor is. Overigens zijn al onze kruiden biologisch.

We gaan niet lichtzinnig om met het schieten van een dier. Weidelijkheid is erg belangrijk voor een jager. Dit houdt in dat je zowel voor als na het schot, met respect voor het dier en de natuur omgaat.

Ja, je kan ons verse wild vinden onder het kopje vers wild in de webshop.

Nee, niet al het wild is door ons zelf geschoten. Andersom wordt wel al het wild dat we schieten verwerkt in onze producten. Omdat we gespecialiseerd zijn in het maken van producten en niet in het slachten van dieren, werken we nauw samen met bedrijven die daar goed in zijn. Om zelf ook de slacht te gaan doen, zou een heel nieuw bedrijfsonderdeel vereisen. Er mag namelijk niet in hetzelfde pand geslacht als verwerkt worden.

Ja, wij jagen al bijna 20 jaar zelf. Vroeger gingen we als drijver mee met onze vader op jacht. Sinds 2004 hebben we zelf onze jachtakte en jagen we op verschillende velden in Nederland en Duitsland.

In Nederland mogen 5 wildsoorten worden bejaagd; haas, konijn, fazant, houtduif en wilde eend. Deze soorten worden tijdens het jachtseizoen geschoten. Het jachtseizoen verschilt per diersoort. Verder mogen dieren geschoten worden in het kader van schadebestrijding en populatiebeheer. Denk hierbij aan ganzen, ree, hert en wilde zwijnen. Dit mag alleen met toestemming van de provincie of gemeente en is aan strenge regels gebonden.